Naziv ustanove
damjana.osterc@cdi-univerzum.si
01 583 92 74, 01 583 92 70
Število vpisnih mest je 30.
Zakaj vpis v program GASTRONOMIJA?
Če želite svoje znanje in usposobljenost nadgraditi in je vaša osnovna izobrazba gostinske smeri (kuhar, natakar), potem lahko svoje znanje nadgradite v programu gastronomski tehnik.
V času izobraževanja se boste usposobili za sprejem naročila gostinskih storitev za individualne goste, manjše ali večje skupine, za njihovo ustrezno nastanitev, dobro počutje, za organizacijo izvedbe dogodka s sodelavci ter za obračun opravljenih storitev naročniku.
Goste boste znali sprejeti, namestiti, jim posredovati osnovne turistične informacije in zanje organizirati različne animacijske aktivnosti. V meni boste znali pravilno umestiti jedi, jih pripraviti in ustrezno ponuditi z izbrano pijačo ter postreči na ustrezne načine profesionalne strežbe. Naučili se boste odgovornosti, podjetnosti, poslovanja, vodenja in timskega dela s sodelavci, gostoljubnosti, sporazumevanja v dveh tujih jezikih in spretnosti poslovnega komuniciranja.