Gastronomija in turizem

Logo: Ljudska univerza Radovljica

Naziv ustanove

Ljudska univerza Radovljica
Lokacija
Radovljica
Trajanje programa v besedi
/
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
Po spletu
Področje učenja
Gostinstvo in turizem
Regija
Gorenjska
Kontakt
Mija Ločniškar
mija.locniskar@guest.arnes.si
040/550-370

Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča da:

- usvojijo strokovno teoretična in praktična znanja ter veščine, ki so pomembna za kakovostno izvedbo kompleksnih nalog in reševanje realnih praktičnih problemov v stroki,
- usvojijo sposobnosti podjetniškega razmišljanja, kritične presoje, odgovornega in socialnega ravnanja,
- spoznajo pomen in usvojijo cilje razvoja osebne organizacijske kulture na delovnem mestu in v življenjskem okolju,
- znajo komunicirati skladno s poslovno etiko, bontonom, načeli gostoljubnosti, v slovenskem in najmanj dveh tujih jezikih,
- obvladajo temeljno strokovno terminologijo, telefonsko komuniciranje, tehnike pogajanj idr…,
- so sposobni sodelovanja v skupini in pri projektnih nalogah (kooperativnost, poštenost), reševati konflikte ter organiziranja in vodenja projektnega in timskega dela,
- znajo organizirati in izvajati animacijo za goste ob različnih priložnostih,
- poznajo osnovne naravnogeografske značilnosti, družbenozgodovinski in kulturni razvoj v Sloveniji in v svetu,
- poznajo slovensko naravno in kulturno dediščino in jo znajo tržiti v okviru gostinskih in turističnih storitev.