Gastronomske in hotelske storitve - smer kuhar

Logo: Center za dopisno izobraževanje Univerzum
Naziv ustanove
Center za dopisno izobraževanje Univerzum
Lokacija
Ljubljana
Regija
Osrednjeslovenska
Vrsta izobraževanja
Seminar
Kontakt
Damjana Osterc
damjana.osterc@cdi-univerzum.si
01 583 92 74, 01 583 92 70

Podrobnosti

Trajanje programa v besedi
Tri leta ali manj
Trajanje programa
Celoletni
Način izobraževanja
Po spletu
Področje učenja
Gostinstvo in turizem

Opis

Zakaj vpis v program gastronomske in hotelske storitve (SPI)?
Med šolanjem udeleženec spozna tehnologijo priprave hrane, nauči se ravnati z živili in kuhano hrano, spozna količinske normative, programiranje in načrtovanje prehrane, higienske in tehnične predpise. Znati mora organizirati lastno delo in uporabljati strokovno literaturo. Kuhar mora dobro razlikovati barve, vonje in okuse ter imeti spretne roke in prste. Nagnjen mora biti k redu, čistoči, osebni urejenosti, sistematičnemu delu in imeti mora smisel za estetiko. Bodoči kuharji si razvijajo tudi čut za organizacijo dela in pravilno časovno razporeditev.