Naziv ustanove
Biotehniški center Naklo
Lokacija
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa v besedi
1 dan (5 pedag. ur)
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
V živo
Področje učenja
Gostinstvo in turizem
Regija
Gorenjska
Kontakt
Peter Ribič
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
Pica je gotovo ena najbolj priljubljenih jedi, ki se je nikoli ne naveličamo. Zakaj je ne bi spekli tudi doma?
Na tečaju boste izvedeli nekaj o zgodovini pice. Seznanili se boste s sestavinami za pripravo pice in od poklicnega picopeka izvedeli drobne nepogrešljive nasvete za pripravo testa. Izdelali boste različne vrste testa za pico (testo iz pšenične bele moke, testo iz pšenične polnozrnate moke in brezglutensko testo), pripravili paradižnikovo omako in obložili pice z različnimi dodatki. Pripravili boste tudi prelive kot so tatarska omaka, hren s kislo smetano, tržaško omako in cigansko omako. Da bo pica še bolj okusna, jo boste obogatili še s primernimi začimbami, ki dajo tudi posebno aromo.