Naziv ustanove
Biotehniški center Naklo
Lokacija
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa v besedi
1 dan (5 pedag. ur)
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
V živo
Področje učenja
Gostinstvo in turizem
Regija
Gorenjska
Kontakt
Peter Ribič
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
Testenine so priljubljene povsod po svetu. Pripravljamo jih iz različnih vrt mok (ostre, trde bele moke, polnozrnate moke, ajdove, koruzne, ržene moke). Na tečaju boste spoznali, kako napravimo domače jajčne testenine ter nadevane testenine s skutnim ali mesnim nadevom. Pripravljali pa boste tudi različne omake za testenine ter lazanje, h katerim pa se priležejo tudi različne solate, ki jih boste obogatili s prelivi kot so gorčični, odišavljeni, majonezin, jogurtov preliv ipd.
Tečaj zajema osnovno znanje ročne izdelave testenin in ne vključuje strojne izdelave testenin.