Naziv ustanove
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
Na tečaju se boste naučili, kako lahko sami doma predelate sadje v sok, mošt, kis in žganje.
Prvi dan se boste seznanili s postopkom izdelave bistrega in motnega sadnega soka, pranjem, mletjem in stiskanjem sadja ter pripravo in dodajanjem bistrilnih sredstev. spoznali boste postopek izdelave sadnega vina in kisa ter se naučili osnov žganjekuhe (pranje, mletje sadjam uravnavanje pH vrednosti drozge, vodenje alkoholnega vrenja, destilacija in fermentacija drozge.
Drugi dan se boste posvetili filtraciji, pasterizaciji, polnjenju, hlajenju soka ter etiketiranju in označevanju izdelkov. Naučili se boste voditi ocetno-kislinsko fermentacijo in določali sladkor, alkohol in ocetno kislino za kis. Destilirali boste surovo žganje in ločevali destilat na 1., 2. in 3. tok. Žganje boste zorili in redčili.