Naziv ustanove
Biotehniški center Naklo
Lokacija
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa v besedi
1 dan (5 pedag. ur)
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
V živo
Področje učenja
Gostinstvo in turizem
Regija
Gorenjska
Kontakt
Peter Ribič
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
Na tečaju se boste posvetili pripravi kvašenega testa, sestavinam, mesenju in gnetenju, počivanju testa, vzhajanju in peki. Izdelovali boste izdelke iz lahkega in srednjetežkega kvašenega testa kot so npr. rogljički, žepki, trikotniki, polžki, potice in buhteljni ipd. Posvetili se boste tudi pripravi kvašenega listnatega testa in oblikovanju izdelkov kot so različno nadevane košarice, metuljčki, pentlje in rogljiči, seveda pa tudi peki in krašenju sladic po pečenju.