Naziv ustanove
Biotehniški center Naklo
Lokacija
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa v besedi
1 dan (5 pedag. ur)
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
V živo
Področje učenja
Gostinstvo in turizem
Regija
Gorenjska
Kontakt
Peter Ribič
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
tecaji@bc-naklo.si
04 277 21 20, 041 499 934
Sladice brez peke in kuhe so priljubljene iz več razlogov. Po okusu in izgledu niti najmanj ne zaostajajo za pečenimi piškoti, keksi, kolači ali tortami, priprava pa je praviloma hitra in enostavna. Priprave teh sladic se lahko lotimo vedno in povsod. Idealne so v času počitnic, ko npr. v apartmaju ali sobi nimamo v celoti opremljene kuhinje. Pozimi ne potrebujemo niti hladilnika, saj sladice ohladimo kar na okenski polici. Nadvse primerne so tudi za posebne priložnosti (npr. praznike in zabave), ko imamo že veliko dela z drugimi pripravami.
Na tečaju se boste naučili izdelovati bajadere, rezine figaro, razne kroglice, tiramisu, čokoladno salamo, slivovo klobaso, nanaimo čokoladne rezine ipd.